Statsbudsjett

– Oslo Pride kan søke prosjektstøtte

Kultur- og likestillingsdepartementet viser til oversøking til tilskuddsordningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, og foreslår at skuffede Oslo Pride kan søke prosjektmidler.

Statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet Even Aleksander Hagen.
Publisert

Oslo Pride får driftstilskudd fra Kulturdepartementet. Men i år står støtten til festivalen i praksis på stedet hvil.

Fra to millioner kroner i fjorårets budsjett, er det kun lagt opp til en økning på 50.000 kroner.

Det får Oslo Pride-lederen til å reagere.

– I en tid der skeive opplever tilbakegang i hele Europa, og der hatkriminaliteten mot skeive i Norge ser en ufattelig økning, så er det helt utrolig at staten ikke tar større ansvar for et av Norges absolutt største arrangementer for mangfold og inkludering, sa Oslo Pride-leder Bjørke til Blikk tirsdag.

Statssekretær Even Aleksander Hagen i Kultur- og likestillingsdepartementet sier til Blikk at de verdsetter Oslo Pride, og at støtten til skeive organisasjoner og prosjekter har fått et betydelig løft i løpet av denne regjeringsperioden.

– Fra 2022 til 2023 ble tilskuddsordningen for kjønns- og seksualitetsmangfold nesten doblet.

– Oslo Pride var en av organisasjonene som fikk en kraftig økning, med en dobling i støtten fra 2022 til 2023. Denne økningen ble videreført i 2024 og vi foreslår nå at det samme gjelder for 2025, sier Hagen.

Målet med tilskuddsordningen for kjønns- og seksualitetsmangfold er økt aktivitet for og å bedre levekårene og livskvaliteten til skeive.

– Det er mange organisasjoner og gode prosjekter som bidrar inn i denne målsettingen. Hvert år er det en oversøking på denne ordningen og da er vi nødt til å se samlet sett på hvordan bidra til høyest grad av måloppnåelse for ordningen, sier statssekretæren.

– I likhet med andre organisasjoner som mottar driftstøtte, er det mulig for Oslo Pride å søke på prosjektstøtte fra tilskuddsordningen.

Budsjettvinneren

Årets budsjettvinner må sies å være Støttegruppa 25. juni.

Kultur- og likestillingsdepartementet foreslår at organisasjonens skal få 3,5 millioner i driftsstøtte fra potten Kjønns- og seksualitetsmangfold.

– Neste år har det vært særlig viktig for regjeringen å sikre trygge økonomiske rammer for Støttegruppa 25. juni. De gjør en uvurderlig innsats for de berørte av terrorangrepet natt til 25. juni 2022, sier Hagen.

– I tillegg anser vi at Støttegruppa er en tydelig stemme og viktig ressurs i det forebyggende arbeidet mot ekstremisme.

 

 

Powered by Labrador CMS