10 år med valkyrien

Valkyrien Allstars inviterer venner og gjesteartister opp på scenen når de feirer 10-års jubileum på Riksscenen i Oslo fredag 8. mai.

Publisert Sist oppdatert

Valkyrien Allstars er først og fremst vokalist og felespiller Tuva Livsdatter Syvertsen, kjent fra Stjernekamp og Korslaget, og multiinstrumentalist Erik Sollid. Saman lager de musikk med solid forankring i folkemusikken samtidig som den er eksperimentell og nyskapende, helt fri for de klamme krampetrekningene mye musikk innen dette feltet bærer preg av. Valkyrien Allstars har etter knallhardt arbeid og hundrevis av spillejobber vokst til å bli det største folkemusikkbandet her i landet.

De slo i gjennom med et brak i 2007 med sin selvtitulerte debutskive som ble nominert til Spelemannsprisen og solgte til platina. Etter det har det blitt tre solide studioalbum fra gruppa som underveis har gått fra trio via kvintett til kvartett. Den siste skiva, Farvel slekt og venner, fikk strålende mottakelse hos presse og publikum.

Fredag 8. mai besøker Valkyrien Allstars Riksscenen for å markere 10 år med fest og moro. Med seg har bandet en hel gjeng, både kjente og ukjente, gjesteartister fra nord og sør som på hvert sitt vis skal bidra til at kvelden blir en unik opplevelse. Gjesteartistene er venner og musikere Valkyrien Allstars har spilt med, musikere som er med fordi de ligner på medlemmer i Valkyrien Allstars, men mest av alt kommer de fordi det er artister Valkyrien Allstars selv har lyst å spille sammen med.

Fest blir det uansett og de skeive bør også benytte anledningen til å hylle bandet og ikke minst Tuva Syvertsen, som ofte gjør et poeng av å være skeiv når hun står på scenen. I et intervju med Blikk i 2014 snakket Syvertsen om hvorfor det er viktig for henne.

– Valkyrien Allstars har et bredt sammensatt publikum, som vi har hatt siden vi startet. Det er kult. Samtidig vet jeg at det også er homofobe i salen når vi spiller konserter. Derfor passer jeg alltid på å gjøre et nummer av å være lesbe når jeg står på scenen. Det er viktig for meg.

Valkyrien Allstars 10 års jubileum, fredag 8. mai, kl 20, kr 200/150, Schous Kulturbryggeri, Trondheimsveien 2, Oslo.

Mer info: riksscenen.no

Powered by Labrador CMS