Kunst

Åpning av Wunderkammer Pink

Fredag åpner den siste av utstillingene på årets skeive kunstfestival på Gamle Munch. Denne gangen med fotokunst.

Fra venstre, Morten N. Daae (Kommunikasjons- og arrangementsansvarlig) Torill Pallesen (Leder, Pride Art) og Stian Tjernsmo (Kurator, Pride Art)
Publisert Sist oppdatert

Pride Arts kunstfestival Wunderkammer har i år vært delt i tre deler; Grey, Blue og Pink.

I løpet av den siste måneden har både skulptur og annen tredimensjonal kunst blitt vist i under fanen Grey, mens maleriene sto de siste par ukene i Blue-kategorien.

Når Pink åpner fredag kveld er det hovedsakelig foto som gjelder. Men det vil også bli innslag av blant annet performance utover de neste par ukene. I likhet med de forutgående utstillingen er det rundt 50 kunstnere som deltar.

– Dette er en sjelden anledning å få med seg hva skeive kunstnere er opptatt av, sier styreleder Torill Pallesen i Pride Art i en pressemelding.

Dette er første året Wunderkammer har vært holdt på Gamle Munch. Besøkstallene har vært over all forventning.

Til Blikk sa Pallesen i forbindelse med åpningen av Grey at «alle skal være en del av det vi gjør. Folk i gatene rundt her skal være en del av det vi jobber med. Vi skal ikke være en alene-øy».

Selma Augestad: Feel it all

Etter en drøy måned der 150 kunstnere nå har fått vist seg frem i lokalene på Tøyen kan det synes som de har lykkes:

– Vi har flere besøkende enn vi har fått før noen gang. Nå får vi foreldre som lar barnevognen stå utenfor, og usikre ungdommer som forsiktig går gjennom utstillingen. Det er helt fantastisk, sier Pallesen i pressemeldingen.

Baron von Bulldog: Mannen/ Masken

På åpningskvelden fredag blir det minikonsert med Frimann. Baron von Bulldog er konferanseier og åpningen gjestes også av statssekretær Even Aleksander Hagen i kultur- og likestillingsdepartementet.

Wunderkammer Pink står fra 4. oktober frem til 13. oktober.

 

Mer om åpningsarrangementet her. Og om hele det resterende Wunderkammer Pink-programmet her

 

Powered by Labrador CMS