Masseskytingen

Kaller helseoppfølgingen skremmende

Fire måneder etter angrepet utenfor London Pub i Oslo sentrum har halvparten av de som overmannet drapsmannen ennå ikke fått tilbud om hjelp fra psykolog eller psykiater.

Politiet var tidlig ute med å rose sivile for heroisk innsats natt til 25. juni, men tiden etterpå har vært vanskelig for mange.
Politiet var tidlig ute med å rose sivile for heroisk innsats natt til 25. juni, men tiden etterpå har vært vanskelig for mange.
Publisert Sist oppdatert

Ingrid Rasten og Jon Amund Vikan er to av de frivillige som overmannet terrorsiktede Zaniar Matapour i Oslo sentrum natt til 25. juni.

De kjente hverandre ikke fra før, men reagerte på samme måte da de forsto hva som skjedde. Begge løp mot gjerningsmannen.

«Jeg stiller opp nå fordi jeg begynner å bli både frustrert, fortvilet og sint. Jeg er i kontakt med så mange mennesker som både er direkte og indirekte berørt av hendelsen 25. juni, som ikke opplever å få hjelp eller adekvat hjelp. Jeg tenker at noen må si ifra», sier Ingrid Rasten til NRK.

NRK har sendt et spørreskjema til 13 personer som var med på å overmanne gjerningsmannen. Ti av dem har svart på undersøkelsen. Ifølge NRK har svarer noen at oppfølgingen fra helsevesenet har vært «elendig». En annen skriver at det har vært en kamp om å få hjelp.

263 personer har til nå fått status som fornærmet i saken av politiet, inkludert de to mennene som ble skutt og drept.

Powered by Labrador CMS