
Det Kongelige Teater i København hyller skeivt mangfold i ny forestilling
«Pride» er en forestilling om stolthet og skam, personlige fortellinger og en hyllest til alle som lever som den de er, sier teateret.
Med utgangspunkt i følelsene stolthet og skam har den tyske dramatikeren og instruktøren Falk Richter utarbeidet en forestilling hvor disse følelsene settes i et lhbt+perspektiv.
Falk Richter er født i 1969 i Hamburg. Han har jobbet som dramatiker og instruktør i hele Europa og oppnådd stor anerkjennelse for måten han, gjennom scenekunsten, engasjerer seg i pressende sosiale og globale debatter.
Et ensemble bestående av internasjonale skeive dansere, skuespillere og artister fra fem land har gått sammen med Richter om å skape en forestilling som tar tak i ulike erfaringer knyttet til det å være en lhbt+person i dag. De medvirkende utøverne deler fra egne historier, om deres stolthet over å kunne leve åpent, men også om undertrykkelsen de fortsatt møter den dag i dag.
12.-22. august avholdes World Pride 2021 i København og Malmö. Det er under den programtette uka forestillingen «Pride» vil ha sin urpremiere.
«De medvirkende forteller historier om transformasjonen, om tilkjempede og utlevde utopier, om nye måter å skape familier på og om deres drømmer om en verden, hvor alle kan være fri og føle seg sikre – sett ut fra vår tid, hvor lhbtiq+personer globalt kjemper for sine rettigheter, og hvor allerede oppnådde rettigheter er truet» skriver teateret i en pressemelding.
«Pride» har premiere i Skuespilhuset, 19. august under den internasjonale World Pride-festivalen i København. Forestillingen settes opp på engelsk, med danske undertekster, og anbefales til voksne og ungdom over 15 år. Les mer om stykket her.
Interessert i teater? Da vil du kanskje like:
-
Pluss
Et lappeteppe av skeiv historie
-
Pluss
Skogsarbeideren
-
Pluss
Ny duo gjør countrymusikken enda skeivere
-
– Jeg ble overrasket over at min kronikk skapte så store reaksjoner i kommentarfeltet
-
Beforefrances i ny singel: Mistet troen på Gud
-
LHBT-forkjempere bekymret etter britisk avgjørelse om kjønn
-
Skolebyråder: Å forby pride-flagget er ikke nøytralt
-
Norgesaktuelle Billie Eilish: – Jeg hatet navnet mitt
-
Pluss
Kim Wigaard: Fansen er en motgift mot hetsen
-
Britisk høyesterett: Ordet «kvinne» betyr «biologisk kvinne» i likestillingslov