Urix

Støtten til skeive synker i USA

Ny rapport viser at selv om flertallet fortsatt er positive, så minker støtten til skeives rettigheter i USA. Samtidig rapporterer unge om mer diskriminering.

GLAAD-rapport har urovekkende funn om holdninger i USA.
Publisert Sist oppdatert

I GLAADs nyeste Accelerating Acceptance-undersøkelse fremkommer det at litt færre amerikanere er positive til skeive og skeives rettigheter i USA.

Nedgangen på det overordnende spørsmålet om støtte til skeive er på fire prosent, fra rekordhøye 84 prosent i samme undersøkelse i fjor, melder PinkNews.

Samtidig viser undersøkelsen at 91 prosent av de spurte mener at skeive bør få leve uten frykt, mens 93 prosent er mot diskriminering av lhbt-personer.

I tillegg svarer hele 95 prosent at skolen bør være et trygt sted for alle elever, uansett, og at barn bør lære å akseptere alle, uavhengig av hvem de er.

82 prosent av ikke-skeive svarte dessuten at de ville støtte sine homofile eller lesbiske venner ved behov. Tilsvarende tall for støtte til transpersoner eller ikke-binære var 77 prosent.

Mer diskriminering

Et alarmerende funn var at blant gen-z (unge mellom 18-26 år), som ofte beskrives som den skeiveste generasjonen noensinne, hadde hele 70 prosent opplevd diskriminering det siste året. En bratt vekst fra fjorårsundersøkelsen, som viste at 57 prosent hadde opplevd dette.

– Selv om støtten fortsatt er høy, viser undersøkelsen urovekkende tendenser til at den fremgang og frihet alle amerikanere setter høyt er truet, sa Sarah Kate Ellis til PinkNews.

Fallet i støtte mener GLAAD at kanskje kan forklares med de mange anti-lhbt-lovene som har blitt innført i flere av delstatene, samt veksten i fiendtlige konspirasjonsteorier.

Bare i år har det blitt vedtatt over 500 ulike lover som innskrenker eller berører skeive personers rettigheter i USA.

– GLAAD oppfordrer innstendig alle stemmeberettigede å se på disse tallene og stille seg spørsmålet: Hvilken fremtid vil du at lhbt-befolkningen skal ha? La oss stå sammen for at den skal være trygg, aksepterende og med like muligheter for alle, ber Ellis.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS