Pride

Sofia Knudsen Estifanos og Den Lille Havungen på Pride

Mandag 20. juni kan du møte skuespiller, slampoet og dramatiker Sofia Knudsen Estifanos på Mini Pride, eller få sminkekurs på Reclaim Pride.

Sofia Knudsen Estifanos.
Sofia Knudsen Estifanos.
Publisert

Hver dag under Oslo Pride plukker Blikk noen høydepunkter fra programmet. Mandag 20. juni kan du delta på disse arrangementene.

Oslo Pride: Den Lille Havungen

Sofia Knudsen Estifanos er skuespiller, slampoet og dramatiker. Hun liker å fortelle historier, og hun liker å skrive historier. I fjor blei hun spurt av Plan Norge om å bidra inn i boka "Ut på eventyr - 13 + 1 eventyr som er snudd og vridd litt på". Sofia valgte å vri på et av sine absolutte favoritteventyr, "Den lille havfrua" av H. C. Andersen, og vipps var havungen Ariel født.

Havungen Ariel drømmer om å få leve blant menneskene. De må jo være noen helt fantastiske vesener, så vakre som de er og så mye vakkert som de skaper og så mye som de har reist. Og så er de jo noen søte raringer - så mye som menneskene veit og så mye som de har sett og så tror de fortsatt at havfolk ikke finnes! Ariel gleder seg til å møte dem og overraske dem. Hen gleder seg til å sitte sammen med dem ved langbord og spise all den deilige maten deres og høre på historiene deres og fortelle historiene sine. Og ikke minst - hen gleder seg til å være nær Prinsen. Ariel satser alt. Men møtet med menneskene blir ikke som hen hadde trodd. Og jo lenger hen er på land, jo sterkere ringer farens ord i bakhodet: “Du må aldri stole på noen som er mer opptatt av å ha det behagelig enn av å ta imot verden slik den er”. Egner seg for barn fra 5 år og opp.

Den Lille Havungen, kl. 15.15, Mini Pride, Pride Square, Youngstorget.

Reclaim Pride: Make-Up workshop for trans og skeive personer

Make up workshop for trans og skeive personer med Queen Sultan. Bli med på workshop med Queen Sultan der du kan lære å highlighte dine ansiktstrekk og det basiske med sminke! Usikker på hvilken hud type du har? Hvilken hud tone, foundation, riktig farge og hva må man gjør for at sminken skal holde seg? Eller om du vil bare bli med for gøy? Da er dette riktig for deg! Vi går gjennom første basen med sminke og utvide det til videre looks, en spennende workshop for deg som er interessert i sminke og ønsker å begynne et sted.

Queen Sultan er en kjent drag- og performance artist, SOME profil og aktivist. Som en brun trans kvinne har hun erfaringen man trenger når du skal starte med sminke.

Kl. 15, Hausmania kulturhus, Hausmans gate 34.

Reclaim Pride: Støy for de små

Støymusikk workshop for barn. Med Karina Sletten. Voksne kan se på, men det er ikke lov til å si hysj eller vær stille. Dette er en workshop der barn får lov til å lage støy og gjøre det de har blitt fortalt at de ikke burde gjøre med instrumenter som å bruke skje, stålull og stein på gitaren eller bassen.

Workshopen er ment som en lek med instrumenter og deres lyder, hva man kan få ut av dem og en slags introduksjon til ulike måter å eksperimentere med lyd på.

Kl. 14, Hausmania kulturhus, Hausman gate 34.

Oslo Pride: Leif-Ove og Halvor fra HivNorge snakker om hiv og sånn

Hvordan er det å leve med hiv? Er chemsex ålreit? Hva er PrEP og er det lurt? Hva gjør man med en sprukket kondom?

HivNorges leder Leif-Ove Hansen og politisk rådgiver Halvor Frihagen har en uformell samtale med hverandre og publikum om hiv og litt annet.

Kl. 16, Pride House, Laboratoriet, Kulturhuset, Youngstorget 3.

Oslo Pride: Arab and Gay

Møt Naures Sager, en iransk-svensk filmskaper, og kjæresten hans Michael Detlef, en dansk-tysk kunstner. Sammen driver de produksjonsselskapet The Uneaven, som fokuserer på lhbtq+- historier om mennesker fra Midt-Østen. De vil vise to kortfilmer og en dokumentar, og holde snakke om produksjonene. Kl. 19.30,

Pride House, Kulturhuset, Laboratoriet, Youngsgate 6.

Fullstendig program her oslopride.no og reclaimpride.no

Powered by Labrador CMS