Ifølge SSB har 13 prosent av homopar ett eller flere barn sammen. SSB-studien viste også at ett eller flere barn ikke gjør skilsmisserisikoen mindre.

Visste ikke om tilbudet

Line (32) og Astrid (33), har vært sammen i fem år, og har ett barn sammen.

Publisert Sist oppdatert

Blikk: Tror dere at Enerhaugen familievernkontor har rett i at familieterapi har vært en skjult tjeneste for homofile og lesbiske?

Line og Astrid: Vi visste ikke at det finnes et offentlig tilbud om familieterapi, verken for heterofile eller homofile. Derfor er det litt vanskelig å vite om dette er en skjult tjeneste for vår gruppe spesielt, eller allmennheten generelt.

Terapeutens legning er ikke avgjørende for oss.

Line og Astrid

Blikk: Hvilke grunner tror dere homofile og lesbiske har for ikke å oppsøke terapihjelp?

Line og Astrid: Vi tror tilbudet ikke er godt nok kjent til at folk vet at dette er en mulighet, uavhengig av kjønnsidentitet og seksuell orientering.

Blikk: Har dere noen gang vurdert å oppsøke hjelp på et familievernkontor?

Line og Astrid: Nei, vi har ikke hatt opplevd et behov for det.

Blikk: La oss si at dere hadde trengt en terapeut, hva er avgjørende for at dere ville ha oppsøkt hjelp?

Line og Astrid: Hvis en av oss hadde følt et behov for det, hadde vi nok oppsøkt hjelp uten å tenke så mye over hva mer som skulle til. Vi hadde googlet oss fram til hvor det var mulig å henvende seg.

Blikk: Ønsker dere en terapeut som selv er homofil, eller er det betryggende nok at terapeuten er skolert i lhbt-problematikk?

Line og Astrid: Terapeutens legning er ikke avgjørende for oss. Det viktigste er at personen har fagkompetanse på parforhold og hvordan utfordringer i et parforhold kan løses.

Powered by Labrador CMS