Av dem som inngikk partnerskap i 1993, var 45 prosent av kvinneparene og 40 prosent av mannsparene skilt i 2011.

Fikk hjelp raskt

Nadette (34) og Ingrid Narum (33), har vært kjærester i fem år, gift i tre, og har en datter på 15 måneder sammen.

Publisert Sist oppdatert

Blikk: Tror dere at Enerhaugen familievernkontor har rett i at familieterapi har vært en skjult tjeneste for homofile og lesbiske

Nadette og Ingrid: Nei, det er lett å finne tjenesten på nett og det står ikke noe som utelukker skeive i å ta kontakt.

Blikk: Hvilke grunner tror dere homofile og lesbiske har for ikke å oppsøke terapihjelp?

Nadette og Ingrid: På lik linje med alle andre er det like naturlig for oss å kjenne på tabuet det er å snakke om parforholdet når det ikke går bra. En annen forsterkende faktor kan være at mange skeive allerede vet hvordan det er å møte fordommer, og ikke ønsker å utsette seg for risikoen det er å møte fordommer i hjelpeapparatet i en ekstra sårbar periode i forholdet.

Blikk: Har dere noen gang vurdert å oppsøke hjelp på et familievernkontor?

Nadette og Ingrid: Ja, vi har vært i kontakt med familievernkontoret. Vi er småbarnsforeldre, og var på det tidspunktet veldig ferske i rollen. Det var litt turbulent og utfordrende å finne ut av hvem vi var i den nye tilværelsen - slik det nok er for de fleste småbarnsforeldre, uavhengig legning. For vår del var det godt å vite at noen var tilgjengelig, og at vi kunne få hjelp raskt. Bare det gjorde at ting ble lettere, og at vi fikk snakket godt sammen uten å oppsøke hjelp.

Blikk: Ønsker dere en terapeut som selv er homofil, eller er det betryggende nok at terapeuten er skolert i lhbt-problematikk?

Nadette og Ingrid: Dette er mindre viktig for oss. Vi tenker at det er viktig at skeive ikke settes i noen bås, at vi er inkludert i samfunnet og at vi alle kan få likeverdige tjenester uavhengig av legning og/eller kjønn, og at hjelperen tar utgangspunkt i individene som forholdet består av.

Powered by Labrador CMS