TilbakeBLIKK

Årets mest leste portretter

I 2022 publiserte Blikk flere titalls portrettintervjuer. Dette er de fem leserne var aller mest opptatte av.

Publisert Sist oppdatert

Det har alltid vært lett for Nils Bech å være kul. Når han nå prøver å bli kommersiell synes han det er skummelt.

Vi snakket med musikeren om overgangen til et stort plateselskap og hans nye prosjekt, en rekke kjærlighetsduetter med andre norske mannlige artister. Den første duetten, med Kristian Kristensen, ble sluppet i vår og ble Bechs første listing på NRK P3. Han vil ikke si at den har gjort det kjempebra sammenliknet med mange andre.

– Er det engelskuttalen min? For anmeldelsene har vært gode. Er det for sært for dere? Eller er det fordi jeg som åpen feminin homofil mann blir for vanskelig å svelge? spør han seg i samtale med Blikk.

Klikk på bildet for å lese hele intervjuet.

.

.

Da hun i 2017 fikk jobben som biskop i Oslo, fikk Kari Veiteberg tittelen «gatas biskop». Hun kom rett fra jobben som bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken i Oslo og sverget å kjempe for de marginaliserte både i og utenfor kirken.

– Jeg har en stemme som biskop. Den må jeg bruke til å si ifra når folk blir tråkka på, sier hun til Blikk.

– Å skape et «vi» i kirken er enormt viktig, å skape et trygt rom, men hva betyr egentlig det? Hva betyr «safe space»? Hvem bestemmer at rommet er trygt? Jeg, som hvit, cis og hetero, må passe på. Eller, jeg vil passe på, for jeg vet at jeg kan ha flere blindsoner.

Klikk på bildet for å lese hele intervjuet.

.

.

– Jeg har aldri vært en «look queen», sier hun.

Kanskje ikke. Men June Kommune har i alle fall 46 års fartstid på Stavanger kommunes servicetorg. Og i år fikk hun sitt eget humorshow der det også er plass til livets skeive sorger.

Med absurd humor, en likandes folkelighet og sprudlende påfunn, ble June, aka Jan Rune Holdhus, raskt en snakkis. Først bare på grunn av noen små videosnutter på Facebook, men snart ville publikum ha mer. Mye mer.

Klikk på bildet for å lese hele intervjuet.

.

.

På 90-tallet var hun ei høylytt, rappkjefta og uredd lesbe i beste sendetid. Så ble det stille. Nå er hun tilbake. Denne gangen som «The Terfminator».

Blikk snakket i mai med «det skeive patriarkatets barnevakt», Brita Møystad Engseth, om «transdebatten», stormforelskelsen, Fran Leibowitz og et tiår med depresjoner, angst og innleggelser.

– Det er ganske jævlig å falle ned i avgrunnen og ikke vite hvordan man skal komme seg opp igjen, sier hun til Blikk.

Klikk på bildet for å lese hele intervjuet.

.

.

«Ok, jeg lover», Norges mest spilte låt, handler om å tørre å slippe noen nær igjen etter kjærlighetssorg. Men selv er Ramón lykkelig forelsket.

– Jeg har ikke fått én kommentar om at jeg sier «han». Men jeg tror kanskje det er spesielt for mine folk og min generasjon at vi ikke tenker så mye på det. Jeg har ingen problemer med å snakke om det. Det er bare ingen som har spurt, sier Ramón til Blikk.

Klikk på bildet for å lese hele intervjuet.

Powered by Labrador CMS